Czekaj...
Czy znacie jakieś dobre przepisy na potrawy z dziczyzny?
Daję tutaj przepis na pasztet:
1,5 kg dziczyzny (jeleń i dzik u mnie) zalać wodą, gotować z dodatkiem kilku kulek jałowca, listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz.
Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodać 2 🥕, 1 por, 1 mały seler, 1 pietruszkę.
Ugotowane mięso wraz z warzywami wystudzić. Następnie zmielić, dodając 170g słoniny i 500g boczku wędzonego (również zmielone).
Do zmielonej masy dodać 4 🥚 🥚 🥚 🥚, 3 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki muskatu, 2 łyżeczki rozmarynu, czosnek i zmielone suszone grzyby. Dokładnie wymieszać dolewając pozostałego wywaru (musi mieć konsystencję gęstej śmietany).
Doprawić według uznania solą, pieprzem, .
Wyłożyć do foremek, położyć plastry słoniny na górę, piec ok1 godziny, termobieg 170stopni.
http://kulinarnepogawedki.pl/pasztety-smaczny-skla(...)
Więcej informacji na stronie.