Czekaj...
Cześć. Czy w obecnych czasach opłaca się jeszcze iść z biznesem w stronę gastronomii a mianowicie kawiarnia/cukiernia. Wiadomo produkt i wystrój by się obronił.
Czy jest tutaj ktoś obecny co niedawno coś otwierał bądź planuje otworzyć?
Ostatnio rozmawiałam z dwoma przedsiębiorcami, którzy właśnie zrezygnowali z takich planów .
Wg mnie aktualnie te działalności w których jest bardzo wysoki koszt na start i bardzo wysokie koszty comiesięczne to nie jest dobry pomysł. To moje zdanie w oparciu o 8lat prowadzenia działalności.
Jeśli pomimo to zechcesz otworzyć taki biznes, polecam zajrzeć sobie na stronę Jest tutaj wiele porad na temat kupna odpowiedniego sprzętu do restauracji oraz kawiarni. :
https://przepyszna.pl/lodowki-i-chlodziarki
Otwarcie własnej firmy, zwłaszcza kawiarni, nie należy do łatwych. Czasami w takich tematach pojawiają się artykuły czy to z branży Horeca czy gdzies w lokalnych serwisach jak np. tutaj https://wroclaw24.pl/
Trudno nie zgodzić się z waszymi komentarzami. Prowadzenie własnej restauracji to nie taka prosta sprawa. Przede wszystkim trzeba postawić na wysoką jakość oferowanych dań. W dzisiejszych czasach to przecież rzadkość bo każdy chce zwiększać swój zysk. Niestety w ten sposób będzie ciężko wystartować w tej wymagającej branży. Warto też rozejrzeć się za przepisami na bardziej wymyślne dania. Znajdziecie je chociażby tutaj - https://uwielbiam.pl/przepis/pulpety-sycylijskie-z(...) co będzie kopalnią inspiracji. Oczywiście dobrze jak będą pasowały do oferowanego menu by zachować pełną spójność ale to nie jest też zasada.