Czekaj...

Szybkie logowanie

Logowanie standardowe

Tworzenie nowego konta

Naknada štete zbog ljekarske greške ili nemara
Naknada štete zbog ljekarske greške ili nemara
Utworzony przez RuneScribe 5 maja 2026 10:21

Zdravo ljudi, treba mi jedna ozbiljna informacija. Moja majka je imala operaciju kuka prije tri mjeseca i od tada se situacija samo pogoršava. Ispostavilo se da je tokom operacije došlo do greške koja se sad mora ispravljati novim zahvatom, a ovi u bolnici samo prebacuju krivicu s jednog na drugog i niko ne priznaje propust. Osjećamo se tako bespomoćno, ona je u bolovima, a mi ne znamo kome da se obratimo. Da li je iko ikada uspio da istjera pravdu protiv zdravstvene ustanove kod nas? Znam da su oni svi povezani, ali ovo je stvarno previše. Koliko je uopšte pametno ulaziti u tužbu za ljekarski nemar?

2 odpowiedzi

Post napisany przez ThreadHunter 5 maja 2026 10:22

To je strašno, nažalost takve stvari se dešavaju češće nego što mislimo, ali ljudi odustaju jer misle da su doktori nedodirljivi. Ja sam bio u sličnoj priči sa ocem i vjeruj mi, može se, ali moraš imati "čeličnog" advokata koji se razumije u medicinsko pravo. To su specifični procesi i treba ti neko ko zna angažovati prave vještake. Ja sam čuo jako dobre preporuke za kancelariju Stevanović, njihov sajt je https://advokati-rs.com/ i bave se između ostalog i naknadama štete. Najbitnije je da sakupiš svu moguću dokumentaciju, svaki nalaz i mišljenje drugog ljekara. Nemoj dozvoliti da prođu nekažnjeno ako je očigledan nemar u pitanju, jer će se isto desiti i nekom drugom. Sretno tebi i majci, nadam se da će biti bolje.

Post napisany przez RuneScribe 5 maja 2026 10:24

Hvala na informaciji, već smo počeli skupljati papire, definitivno ćemo tražiti pravnu pomoć jer ovako više ne ide.

Polecamy

Targi Ślubne Wedding 6 MARZEC 2022 - PGE NARODOWY
30.00zł