Czekaj...

Szybkie logowanie

Logowanie standardowe

Tworzenie nowego konta

Jaka macie wysokość w łazience?
Jaka macie wysokość w łazience?
Utworzony przez blele 29 grudnia 2025 10:43

Cześć  Jaką macie wysokość łazienki? Mamy wysokość łazienki 2,62 m i wybrane płytki 120x60. Mąż chce zrobić sufit podwieszany w łazience i zaproponował obniżenie wysokości pomieszczenia do 2,40 m. Uniknęlibyśmy wtedy cięcia płytek ale wydaje mi się to za nisko. Myślałam o wysokości 2,50 m ale wtedy ta docinka musi być na dole albo u góry. Jak to mądrze rozwiązać żeby dobrze wyglądało?

1 odpowiedzi

Post napisany przez Mapra 29 grudnia 2025 12:14

240 to za nisko. Nie obniżaj. Faktycznie niewielka docinka przy tak dużych płytkach. Zależy czy na wszystkich ścianach taka sama płytka. Jeżeli musiałaby to wybrałabym docinke na dole. Ja akurat sama projektuje rozmieszczenie płytek. Nie mam tak dużych bo kładzie mąż i nie ma doświadczenia. Ale my planujemy docinki inaczej z dużą stratą materiału. W tym przypadku to u mnie było by np 80+120+60 lub jakąś inna konfiguracja. Docinki rozplanowuje do tego co jest na danej ścianie. Bo nie mam 4 ścian w tych samych płytkach tylko 1+3 lub 2+2. Zerknij sobie na inspiracje do łazienki na stronie Tubądzin https://www.tubadzin.pl/lazienka

Polecamy

Targi Ślubne Wedding 6 MARZEC 2022 - PGE NARODOWY
30.00zł